друкувати


Названі найбільш актуальні вакансії в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-08 01:10:35

В останні два роки істотно зріс попит на управлінців в галузі страхування, продажів і управління персоналом. Такі дані наводить Міжнародний кадровий портал hh.ua.

Працедавцям потрібні керівники у сфері продажів – на них припадає майже половина всіх вакансій; потрібні також досвідчені виконавчі й операційні директори (сфера адміністрування), керівники невеликих компаній і регіональних представництв.

Найменше вакансій пропонують керівникам юридичних департаментів і директорам у фармацевтичній сфері.

Варто також відзначити, що більшість вакансій для ТОП-менеджерів зосереджені у великих містах країни. Лідер з кількості вакансій – Київ, на столицю припадає 46% всіх вакансій. У цілому для столиці показник невисокий (в інших професійних сферах він складає 60-67%).

Вимоги до досвіду у працедавців дуже серйозні. Більшість вакансій розміщують в категорії 3-6 років необхідного досвіду (60%), причому вимога 3-6 років може відноситися як до загального досвіду роботи, так і до управлінського.

При побажанні більше 6 років досвіду, працедавці все ж вимагають досвіду роботи безпосередньо за фахом не часто – лише в 10% випадків. Ще в третині вакансії вказаний досвід 1-3 роки, під яким найчастіше мається на увазі лише досвід на керівних посадах у вказаній сфері.

Джерело: Освітній портал