друкувати


Звичайний грип може збільшувати ризик діабету

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-07 02:45:10

Люди, що часто хворіють на грип і різні вірусні інфекції, мають підвищену схильність до діабету – таку гіпотезу нещодавно висунули вчені США.

Дослідники відзначають, що в досить великій кількості випадків діабет розвивається після того, як людина перехворіє ентеровірусом або ротавірусом, проте як саме інфекційні захворювання можуть співвідноситися з діабетом – для вчених це поки що залишається загадкою.

Згідно статистиці, діабет з кожним роком стає все більш поширеним у світі, як в абсолютних, так і у відносних величинах. Виявляється, щороку він реєструється в 65 тис. осіб, причому щороку ця цифра зростає в середньому на 5-7%. Традиційно медики приписують надмірну поширеність даного захворювання неправильному харчуванню, а також сидячому способу життя, який практикує сучасне покоління, проте можливо інфекційна складова в цьому випадку теж може вносити свій внесок.

Учені проаналізувавши статистику з поширення діабету в США вважають, що найзвичайніші вірусні захворювання можуть бути одним з тригерів, які збільшують поширеність діабету першого типу.

"Теоретично, якщо ми зможемо довести, що грип дійсно може бути чинником ризику з розвитку діабету першого типу, то використовуючи дані по генетичній схильності окремих пацієнтів до цього захворювання, ми зможемо ефективно запобігати розвитку даної форми діабету за допомогою спеціальної терапії, блокуючи дії тригера", – наголошується в звіті по дослідженню.

Джерело: Освітній портал