друкувати


Коломийські комунальники готові до зими

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-03 03:30:25

2-3 години – стільки часу потрібно комунальним службам, щоб зреагувати у випадку снігопаду у Коломиї. У цьому запевнив Михайло Білоус, заступник міського голови по комунальній сфері.

Щоправда, чиновник відразу ж зауважив, що очищення вулиць від снігу відбувається виключно вночі, коли узбіччя доріг вільні від автомобілів. Тому якщо зима проявить себе вдень, то доведеться чекати трохи довше за винятком магістральних доріг і перехресть.

Для ефективної роботи комунальних служб у зимовий період підготовлено 11 одиниць спеціалізованої техніки. Тендер на прибирання вулиць виграла приватна фірма «Інтеграл».

На цей рік у міському бюджеті було заплановано 630 тисяч гривень на обслуговування доріг. Згідно з інформацією відділу управління комунальним майном, ці кошти вже освоєні. В будь-якому випадку всі необхідні зимові роботи будуть виконуватися.

Михайло Білоус каже, що техніка заправлена, а люди напоготові. Водночас він повідомив, що поки що міським головою не видано розпорядження про чергування техніки для обслуговування доріг у зимовий період, бо наразі нема такої необхідності. Адже за чергування потрібно платити, а це витрати з бюджету.

Крім техніки, на вулицях працюватимуть двірники. Від усіх комунальних служб їх налічується майже 50. Звичайно, цих людей мало, каже чиновник. Та це все одно більше, ніж було минулими роками. У розчищенні тротуарів людям допомагатиме придбаний торік міні-трактор. Міська влада звертається також до приватних підприємців та до мешканців міста з проханнях тримати пішохідну зону у порядку згідно з правилами благоустрою території.

Торік очищення доріг і тротуарів від снігу розпочалося у кінці грудня. Цього року міська влада сподівається, що погода буде теж сприятливою. Попри все вони готові до будь-яких капризів природи. Зокрема для посипання міста заготовлено 1700 тонн піщано-соляної суміші.

Якщо говорити про опалення шкіл, садочків та інших державних установ, то заступник міського голови запевнив, що всі котельні працюють справно. Тепловий режим у приміщеннях знаходиться у межах норми. Цією ділянкою роботи займається новостворене комунальне підприємство «Коломиятеплоенергія». В них на балансі перебувають практично всі котельні.

Чи справді комунальні служби готові до зими – побачимо невдовзі. А поки що двірники борються з опалим листям.

Автор: Оксана РИЖУК
Джерело: Коломийські Вісти