друкувати


В Івано-Франківську будуть розширювати життєвий простір пішохода

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-01 10:30:20

Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус має намір «розширювати життєвий простір пішохода» в обласному центрі Прикарпаття. Про це він повідомив у вівторок, під час зустріч з учасниками проекту «Молодь і влада».

«Влада сьогодні не робить багато потрібних речей, тому що вони є непопулярними. - зазначив він відповідаючи на запитання щодо невжиття міськими властями та міліцією заходів з протидії незаконному паркуванню автотранспорту на тротуарах та в інших місцях, де машини заважатимуть пішоходам, - Я буду робити непопулярні речі, тому що я не вперше обраний, а переобраний мер, тобто люди підтвердили свою мені підтримку. Я не знаю, що там говорять водії. Я буду розширювати життєвий простір пішохода».

Початком такого розширення життєво простору мер вважає перекриття центральної частини міста, яке, хоча й не знаходить розуміння у багатьох івано-франківців, але все-таки є потрібним. Зі слів міського голови, коли були зроблені перші спроби перекрити центральну частину міста, він дуже багато почув про себе «цікавого», але пообіцяв, що це його не зупинить.

«Те, що законодавство у нас недосконале – це факт, - прокоментував пан Анушкевичус вимушену бездіяльність міліції та міських властей, які виправдовуються тим, що нібито не мають законних повноважень вживати рішучих заходів щодо порушників правил паркування, - за кордоном, в Європі, якщо ти поставиш свою машину в забороненому місці, ти її там більше не знайдеш, бо там знак стоїть. Ти дзвониш у сервісну службу. А там тобі кажуть, скільки треба заплатити за те, що порушив правила, а ще за стоянку і за транспортування…»

Автор: Сергій БІЛИЙ