друкувати


Спорт робить людей розумнішими

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-29 04:10:39

Учені з Інституту по проблемах серця в Монреалі (Канада) встановили, що активні фізичні вправи підвищують інтелект.

Дослідники піддали групу добровольців інтенсивним фізичним тренуванням протягом чотирьох місяців і виявили, що у результаті їх розумові здібності та уміння приймати швидкі рішення значно зросли.

"Якщо ви запитаєте людину, що займається спортом, вона відповість, що почала мислити гостріше. І ми знайшли спосіб виміряти цей ефект", – заявив доктор Мартін Жене.

У ході занять спортом зростає кровопостачання мозку. Чим більше ви вправляєтеся, тим вище потік крові, пояснюють учені. В якості добровольців вони набрали групу осіб з середнім віком 49 років, із зайвою вагою і малоактивним способом життя. Перед початком експерименту всі учасники пройшли через нейропсихологічні тести, крім того, були враховані їх фізичні параметри, швидкість мозкового кровотоку, робота серця і встановлений рівень максимального фізнавантаження.

Через чотири місяці когнітивні здібності учасників зросли, причому пропорційно змінам у вазі і рівнях витривалості – чим більше люди займалися і втрачали у вазі, тим розумніше вони ставали.

Джерело: Освітній портал