друкувати


Сервісний центр в Коломиї обслуговує більше 11 тисяч платників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-26 10:45:39

З часу його функціонування, а це більше року, спеціалістами Центру опрацьовано 31336 документів вхідної кореспонденції та заяв, 108532 одиниці податкової звітності, видано понад 4000 довідок, 635 торгових патентів, 4028 свідоцтв платників єдиного податку, 5722 облікових карток, 58 свідоцтв платників ПДВ. Суб’єкти господарювання за цей період отримали майже 3000 консультацій.

Сьогодні в одному приміщенні платник отримує практично весь комплекс послуг, які надає податкова служба. Разом з тим, у Центрі працює каса банку, де він може відразу ж сплатити податки. Магазин – де можна придбати декларації, розрахунки. А також платник має змогу знайомитися з новинами податкового законодавства, переглянути довідкову інформацію, яка розміщена на стендах, взірцями заповнення податкової звітності та заяв. Актуальну інформацію розміщено і на плазмовому моніторі, яка періодично оновлюється.

Для зручності платників Центр обладнаний комп’ютерною технікою, безкоштовним доступом до Інтернету (Wi-Fi) з якого платники податків можуть відправити звітність в електронному вигляді, зручними офісними меблями, місцями для заповнення звітності.

Завдяки налагодженню партнерських стосунків з платниками податків, удосконаленню самої системи адміністрування податків рівень добровільної сплати податків з часу відкриття Центру зріс до 97 відсотків. В цей період зареєстровано 74 суб‘єкти господарювання – юридичних особи та 571– фізична особа.

Для узагальнення пропозицій у поліпшенні роботи податківців в холі встановлено спеціальну скриньку де його відвідувачі мають можливість надавати свої пропозиції та зауваження по роботі Центру. Згодом у цій скриньці можна буде залишати письмові пропозиції та зауваження до Програми лібералізації державної податкової політики, яка розробляється на виконання доручення Президента України за участі представників бізнесу та громадськості.

Послугами Центру обслуговування платників податків в Коломийській ОДПІ користуються 2,4 тисячі юридичних осіб та майже 9 тисяч підприємців – фізичних осіб функціонування.

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ