друкувати


За обсягом залучення інвестицій на одного мешканця Івано-Франківщина посідає 11 місце

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-23 05:10:56

В цілому по Івано-Франківській області інвентаризації підлягає 747,8 тис. га землі, розмежуванню - 958,8 тис. га земель державної власності. Найкраще ця робота проводиться в Долинському районі, Коломийському і Тлумацькому.

Про це йшлося на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та Ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, боротьби з корупцією та злочинністю.

Розглядалося питання і про хід виконання розпорядження ОДА «Про стан розвитку інвестиційної, науково-технічної та інноваційної діяльності в області».

Зазначалося: питома вага Івано-Франківської області в загальному обсязі залученого в Україну капіталу складає 1,3%. Це 11 місце серед регіонів за обсягом інвестицій на одного мешканця. Область стала учасником нового проекту «Підвищення енергоефективності регіонів». В мережі Інтернет розміщені бази даних вільних земельних ділянок та виробничих площ, інвестиційних проектів та пропозицій. Здійснено аналіз експортного та інвестиційного потенціалу області. Видано каталог «Вільні земельні ділянки для реалізації інвестиційних проектів на Івано-Франківщині». Голови райдержадміністрацій (за списком районів) звітували про залучення інвестицій. Чи не найбільше інвестовано в Долинський район - 105 млн грн власних капіталів і 246 тис. дол. США.

Голова облдержадміністрації, вислухавши керівників РДА, зробив висновок (за згодою членів колегії): рівень залучення інвестицій в економіку районів – «недостатній».

Михайло Вишиванюк доручив управлінню з упровадження економічних реформ, євроінтеграції та інвестицій до кінця року завершити видання українсько-англомовного збірника інвестиційних пропозицій Івано-Франківщини. У майбутній збірник, за словами начальника управління Марії Ткачук, увійде 80 найперспективніших інвестиційних проектів області.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА