друкувати


Цьогоріч 4 тисячі маленьких при карпатців знайшли гарний відпочинок на Півдні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-23 11:30:59

56 % прикарпатських дітей було охоплено цього літа оздоровленням та організованим літнім відпочинком. Про це розповів вчора, під час засідання колегії Івано-Франківської ОДА начальник обласної служби у справах дітей Іван Ковалик.

З його слів, ця цифра на 6 % перевищує прогнозовані показники. Зі слів чиновника, досягнути прогнозованих показників вдалося майже усім районам області, крім Надвірнянського, де повноцінно оздоровити дітей завадила епідемія кору, та міста Калуша, де натомість вдвічі більше, ніж деінде, дітей було оздоровлено у стаціонарних дитячих відпочинкових закладах.

За словами пана Ковалика, серед інших цього літа вдалося оздоровити 990 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1509 дітей-«чорнобильців». Крім того, 4 тисячі прикарпатських дітей було оздоровлено у південних областях України – Одеській, Запорізькій, Херсонській, а 4 тисячі дітей звідти знайшли гарний відпочинок у Карпатах.

При цьому цьогоріч на Прикарпатті було відкрито чотири нових стаціонарних відпочинково-оздоровчих заклади, а у діючих таборах не було зафіксовано жодного спалаху харчових отруєнь, інфекційних хвороб та травматизму.

В свою чергу голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк доручив керівництву головного управління освіти і науки облдержадміністрації надати керівникам служби у справах дітей таку допомогу, щоб наступного року збільшити кількість оздоровлених дітей щонайменш на 10 тисяч осіб.

Автор: Сергій БІЛИЙ