друкувати


Ю.Костенко: Такої нефахової виборчої кампанії я ще не бачив

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-19 02:30:38

Цьогорічна виборча кампанія проводиться непрофесійно: ні влада, ані опозиція не говорять людям про шляхи вирішення тих проблем, які насправді сьогодні турбують як Україну, так і світове співтовариство, а розчарований політиками виборець і надалі продовжує по-совковому обирати «обіцянки і генеральних секретарів, а не політичні команди і політичні рецепти».

В цьому переконаний народний депутат України, голова Української народної партії Юрій Костенко.

«Такої нефахової виборчої кампанії, такого розчарованого суспільства я ще не бачив…, -  зазначив він під час прес-конференції в Івано-Франківську, - Про що у нас здебільшого говорять на виборах? Опозиція – про численні порушення демократичних принципів під час виборчої кампанії. Ведуться дискусії, хто більше набере голосів. І на превеликий жаль дуже мало приділяється уваги політичній аналітиці – тому, що відбувається в світі і в тому числі того, що відбувається в Україні».

Як стверджує пан Костенко, будь-які вибори у світі супроводжуються оптимізмом – виборці сподіваються на те, що після виборів стане краще. І лише українські вибори 2012 року таким оптимізмом не супроводжуються, оскільки представники політсил, що беруть участь у виборчому процесі, розглядають їх виключно як інструмент задоволення своїх власних потреб. «В той час, як весь світ, усі політичні лідери шукають рецепти, як не допустити страшного економічного розвалу, - продовжує лідер УНП, - в Україні все відбувається за формулою  «Опозиція переможе – дасть по пиці владі. А влада каже: кого ви хочете пускати до влади? Вони ж вже при владі були і нічого не зробили». От на цьому сьогодні і відбуваються здебільшого всі політичні дискусії… Скажіть, ви багато чули дискусій десь у Шустера чи Кисельова на ці теми: як треба владі і опозиції працювати разом задля вироблення рецепту виходу з кризи? Ні. Є лише одна теза: або хто кому більше по пиці надає, або давайте здаватись Росії. Слава Богу Володимир Володимирович Путін вже відкрив широко двері у новий Радянський Союз і пропонує газ по 160 доларів…»

Автор: Сергій БІЛИЙ