друкувати


І.Прокопів: Тарифи на газ не зростуть

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-17 01:30:03

Тарифи на газ для населення найближчим часом зростати не будуть, – переконаний голова правління ПАТ «Івано-Франківськгаз» Ігор Прокопів, який висловив свою думку з даного приводу під час вчорашньої прес-конференції в Івано-Франківській ОДА.

«Сьогодні держава дотує газ для населення в 3-4 рази, – зазначив головний газовик Прикарпаття, – це соціальна політика держави: плата за газ не може бути більшою, ніж 10% доходів громадян… Нинішні тарифи на споживання природного газу для населення – максимальні, які можливі для існування».

Крім того, як стверджує пан Прокопів, сьогодні весь обсяг – 20 мільярдів кубічних метрів – природного газу власного видобутку держава спрямовує для населення.

Цю ж інформацію підтвердив заступник голови Івано-Франківської ОДА Руслан Гусак, який зазначив, що обсяги видобутку природного газу щороку збільшуються, а крім того Президенту України поставив перед усіма галузями завдання запровадження програм з енергозбереження. Відтак потреби у споживанні природного газу не збільшуються, а навпаки зменшуються, що дає підстави говорити про те, що ціни на «блакитне паливо» рости не будуть.

Автор: Сергій БІЛИЙ