друкувати


Делегація України взяла участь у Пленарному засіданні Ради керуючих МВФ та СБ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-16 12:10:42

Делегація України на чолі з Головою Національного банку України Сергієм Арбузовим (керуючий від України у МВФ) взяла участь у Пленарному засіданні Ради керуючих МВФ та Світового банку, яке відбулося 12 жовтня в м.Токіо.

До складу української делегації увійшли також Міністр фінансів Юрій Колобов (заступник керуючого від України у МВФ), Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, заступник Голови Національного банку України Ігор Соркін, голова правління “Укрексімбанк” Микола Удовиченко.

У м.Токіо Голова Національного банку України та Міністр фінансів України провели переговори з представниками міжнародних фінансових організацій. Нагадаємо, що тривають переговори України з МВФ щодо продовження програми співпраці. Дворічну програму “Стенд-бай” почали виконувати в жовтні 2010 року. За два роки Україна отримала два транші на загальну суму 3,4 млрд. дол.

Представники України вважають, що більш доцільним є продовження дії поточної програми кредитування “Стенд-бай”, ніж підготовка та розроблення нової програми співпраці із МВФ. В Україні розраховують на приїзд до кінця 2012 року місії МВФ для обговорення продовження дії програми “Стенд-бай”.

Крім того, під час перебування в м. Токіо Голова Національного банку України Сергій Арбузов провів робочу зустріч із першим заступником Голови Правління Національного банку Республіки Білорусь Юрієм Алімовим. Були обговорені питання двосторонньої співпраці. Сторони домовилися провести наступну зустріч у листопаді у м.Києві.

Джерело: НБУ