друкувати


Відсьогодні виборчі перегони триватимуть без Віктора Анушкевичуса

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-15 01:40:06

Передвиборчі перегони в місті Івано-Франківську зазнали перших втрат.

Першим з виборчої дистанції зійшов міський голова обласного центру, лідер обласної організації Української народної партії Віктор Анушкевичус, який повідомив про зняття своєї кандидатури під час сьогоднішньої прес-конференції. Мер зокрема, зазначив, що проводячи численні зустрічі з громадськістю Івано-Франківська, дійшов висновку, що хоча чимало мешканців обласного центру воліли б бачити його у парламенті, ще більше людей вважають, що Віктору Андрюсовичу не слід полишати мерське крісло. Такі ж результати показало проведене наприкінці вересня соціологічне дослідження, під час якого було опитано 1200 осіб і яке показало, що за кандидатуру В.Анушкевичуса на парламентських виборах планували голосувати 18,9 % івано-франківців, але при цьому 52,1 % хотіли б, щоб він залишався мером Івано-Франківська.

Враховуючи це, міський голова направити у суботу до Центральної виборчої комісії заяву про своє бажання зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів.

«Під час виборчої кампанії, - зазначив він, - я зрозумів: це місто не потрібно лишати. Нехай вибачать мене кияни, але я зрозумів, що комфортніше, впевненіше, ніж у рідному місті, я не почуватимусь ніде. І мої сини також не хочуть полишати це місто, а показувати їм поганий приклад я не хочу».

При цьому мер наголосив, що знімає кандидатуру не чиюсь користь, залишаючи виборцям можливість самим зробити вибір. В той же час міський голова закликав своїх виборців голосувати за виборчий список партії «Наша Україна», за яким до парламенту балотуються також кандидати від очолюваної ним в області УНП.

Автор: Сергій БІЛИЙ