друкувати


Галичани найбільше з українців хочуть отримати "Грін кард"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-13 03:38:06

Мешканці Галичини найбільше від своїх співвітчизників у інших регіонах України бажають сьогодні емігрувати до США.

Про це говорила, перебуваючи днями в Івано-Франківську, керівник підрозділу імміграційних віз консульського відділу посольства США в Україні Наталія Н.Сміт.

З її слів, саме з Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської областей надходить найбільше заявок на участь у диверсифікаційній лотереї «Грін кард». Відповідно саме тут найбільш активними є різного роду фірми та агенції, які надають за окрему посередницькі, консульські інші послуги з заповнення заявок і т.п. або ж просто намагаються шахрайським шляхом заробити, спекулюючи на бажанні мешканців отримати «Грін кард».

«Саме тому сьогодні я тут», - пояснила причини свого візиту пані Сміт. Зі слів консула, її завдання – поінформувати людей про те, що уряд США не послуговується посередниками при адмініструванні «Грін-карти», а участь у розіграші лотереї є абсолютно безкоштовним, аж до сплати консульського збору за отримання власне візи. В даному контексті дипломатка порадила усім бажаючим взяти участь у лотереї заповнювати і подавати заявки самостійно.

Автор: Сергій БІЛИЙ