друкувати


Офісні працівники страждають на емоційне виснаження

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-11 03:30:44

Найнаполегливіших фахівців та кар'єристів косить хвороба нового сторіччя - синдром емоційного вигорання, повідомляє ТСН.

Хвора на цей синдром людина починає себе відчувати слабкою фізично не висипається коли спить всю ніч. Не хочеться йти на роботу, завдання здаються непідйомними, байдужість до колег і обов'язків - це все ознаки емоційного вигорання.

В Америці на нього страждає третина працездатного населення, у Нідерландах - 10%, у Німеччині – 5%.

В Україні роботодавці воліють не помічати цієї проблеми взагалі. Діють за принципом сокодавилки - вичавити максимум за мінімальну винагороду. Але не враховують того, що працівник, який перегорів, приносить самі збитки.

Для того, щоб працівники мали можливість відновити сили протягом дня, компанія має створити умови: облаштувати кімнату відпочинку, створити доброзичливу робочу атмосферу, заохочувати невеличкі перерви.

Такі затрати роботодавців повертаються сторицею. Доведено, що короткі перерви зменшують кількість помилок учетверо. Щоправда в Україні таких офісів одиниці.

Якщо на роботі ви відчуваєте себе, як у глухому куті, про свій емоційний стан треба попіклуватися самому. Бо синдром емоційного вигорання призводить до депресій і тяжких психічних розладів.