друкувати


І.Прасолов: Президент вважає важливим співробітництво України з МВФ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-10 10:30:27

Курс гривні на міжбанківському ринку залишиться стабільним, тому немає необхідності змінювати офіційний курс національної валюти по відношенню до долара, зазначив Голова Ради НБУ Ігор Прасолов, відповідаючи на запитання під час «прямої лінії», що відбулась у виданні «Аргументы и Факты».

Ігор Прасолов звернув увагу на те, що такий інструмент, як офіційний курс, використовується в бухгалтерському та податковому обліку, відповідно, часті зміни даного показника можуть створити складності для суб’єктів підприємницької діяльності. У тому числі і в силу цієї причини, але в першу чергу через відсутність підстав для змін офіційного курсу гривні, Нацбанк зберігає його на стабільному рівні.

Відносно доцільності збереження прив’язки гривні до долара США, Ігор Прасолов нагадав, що нещодавно Президент України Віктор Янукович запропонував розглянути доцільність переходу до більш гнучкої динаміки валютного курсу.

«Цього вимагає від України МВФ. Якщо Віктор Федорович Янукович закликав НБУ розглянути питання можливості використання гнучкої курсової політики, значить, Президент України вважає важливим відновлення співробітництва нашої країни з Міжнародним Валютним Фондом», - повідомив Голова Ради НБУ Ігор Прасолов.

Джерело: НБУ