друкувати


Обсяги кредитування в Україні зростають

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-09 05:10:10

Під час «прямої лінії», яка відбулась 4 жовтня у виданні «Аргументы и факты», Голова Ради Нацбанку України Ігор Прасолов повідомив про зростання обсягів кредитування українськими банками.

«За перше півріччя поточного року зростання обсягів банківського кредитування корпоративних клієнтів склало 11 млрд. гривень, фізичних осіб – 8 млрд. гривень», - повідомив Ігор Прасолов.

При цьому він звернув увагу на те, що обсяг проблемної заборгованості в Україні не перевищує 10% від загальної суми виданих кредитів, що є доволі прийнятним показником.

«Позичальники – фізичні особи, що проявляють високий рівень відповідальності в питаннях своєчасного обслуговування та погашення кредитів», - додав Голова Ради НБУ Ігор Прасолов.

На його думку, відповідний внесок в нормалізацію ситуації з проблемними кредитами зробила діяльність бюро кредитних історій.

«Одна з найважливіших функцій бюро кредитних історій – створення реєстру ненадійних позичальників, з якими банки надалі працювати не будуть», - впевнений Ігор Прасолов.

Джерело: НБУ