друкувати


У Міносвіти вважають, що студенти у вересні повинні відпочивати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-04 03:10:54

Голова кримського Кабміну Анатолій Могильов пропонує перенести початок навчального року в українських вузах з 1 вересня на 1 жовтня.

Як пояснює "Комсомольська правда" в Україні", зацікавленість політика зрозуміла - в оксамитовий сезон, коли туристів менше, можна заповнити пляжі і бари невимогливими до погоди студентами.

"У багатьох європейських країнах навчальний рік для вузів починається у жовтні. А вересень підходить для відпочинку в Криму, це час оксамитового сезону, унікальних фестивалів та істотного зниження цін на проживання в готелях і санаторіях", - пояснює позицію Могильов.

Студенти, як відзначає видання, схвалили таке рішення - всі хочуть у вересні валятися на пляжі, а не на стомлюючих лекціях. Та й ціни повинні впасти після літа.

Міністр освіти Дмитро Табачник дав свою згоду на таку ідею. За словами Могильова, тепер цю ініціативу засудять з президентом Януковичем.

Правда, Могильов не уточнив, чи потрібно відпрацьовувати додатковий місяць відпочинку влітку. У середовищі студентів бояться, що їх можуть змусити вчитися у липні.

Джерело: ТСН