друкувати


Прикарпаття чекає на комплексну перевірку системи цивільного захисту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-03 12:10:28

На Прикарпаття їде державна комісія з перевірки стану організації цивільного захисту, техногенної безпеки та готовності до реагування на виникнення надзвичайних ситуацій.

Зі слів начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Івано-Франківського міськвиконкому Юрія Щочкіна, комісія, до складу якої увійдуть що наймеш десяток високих чиновників з МНС України та Держтехногенбезпеки, їде з метою проведення комплексної перевірки організації цивільного захисту на території Івано-Франківської області. Перевірка триватиме з 8 по 18 жовтня. При цьому місто Івано-Франківськ столичні перевіряльники інспектуватимуть, скоріш за все, 9 жовтня.

Як стверджує пан Щочкін, на його думку, система цивільного захисту обласного центру Прикарпаття до перевірки готова, що засвідчили непогані результати проведених в червні цього року командно-штабних навчань під керівництвом МНС.

«Мене трохи турбує питання, - говорить Юрій Федорович, - підготовки спеціалізованих міських служб цивільного захисту». Щоб виправити ситуацію, міський голова обласного центру Віктор Анушкевичус доручив Ю.Щочкіну підготувати за його підписом вимоги до керівників відповідних комунальних підприємств, при яких функціонують такі служби, щодо приведення роботи з цивільного захисту населення у належний стан.

Автор: Сергій БІЛИЙ