друкувати


Спрощену систему оподаткування удосконалять

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-01 03:30:10

Державна податкова служба України підготувала законопроект, спрямований на підтримку малого та середнього бізнесу шляхом подальшого удосконалення спрощеної системи оподаткування.

Зокрема, вказаним документом передбачено запровадження для платників спрощеної системи, які обрали другу групу, річний податковий період замість квартального, що дозволить скоротити кількість податкової звітності, документообіг та покращить рівень адміністрування єдиного податку.

З метою створення додаткових робочих місць законопроектом передбачено скасування обмежень по критерію кількості найманих працівників для 5, 6 груп платників єдиного податку. Крім того, для даної категорії спрощенців запропоновано зниження ставки єдиного податку з 7% і 10% до 5% і 7% відповідно, а також запровадження електронної форми заповнення заяви про перехід на спрощену систему оподаткування.

Довідково. На сьогодні в Івано-Франківській області на спрощеній системі оподаткування перебуває 28189 фізичних осіб-підприємців та 2892 юридичні особи.

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області