друкувати


40% українських виборців не знають, за кого голосувати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-30 12:19:28

Майже половина мешканців України навіть уяви не має, кому б вони могли віддати свій голос на виборах до Верховної Ради України, які відбуватимуться в жовтні цього року.

Відповідне відкриття зробив для себе нещодавно народний депутат України, лідер політичної партії «Українська платформа», народний депутат України Павло Жебрівський, який поділився своїми спостереженнями під час прес-конференції в Івано-Франківську.

Він, зокрема, розповів, що багато їздив останнім часом по регіонах і в ході цих поїздок, спілкуючись з людьми, виявив, що 40 % людей перебувають на роздоріжжі, не знаючи, за кого голосувати на цих виборах. У них є суттєві претензії як до влади, так і до опозиції, яка вже також встигла побувати у владі.

Власне, відповіддю людям, які не вірять ні владі, а ні опозиції, пан Жебрівський вважає висунення на виборах партійного списку об’єднання «Українська платформа - Собор», до якої, як стверджує політик, було зібрано кращих представників української інтелігенції.

Це, однак, не означає, за словами депутата, що керівництво «Української платформи» прагне відібрати у когось голоси. «На 10 жовтня, - зазначив він, - ми замовили соціологію. Якщо вона покаже, що ми не долаємо 5-відсотковий рубіж, щоб нас не звинувачували, що ми у когось забираємо голоси, ми знімемось з реєстрації з закликом голосувати за демократичні сили».

Загалом же Павло Жебрівський схильний розглядати дату 28 жовтня як початок нового етапу в українській політиці, коли буде створено «новий центр тяжіння демократичних сил» – сил не вождистських , а справді демократичних.

Автор: Сергій БІЛИЙ