друкувати


ЄC зацікавлений у зменшенні візових перешкод для громадян України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-25 11:30:17

Політичні процеси в Україні мало впливають на спрощення візового режиму з ЄС. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський в ефірі одного з українських телеканалів.

"Немає в ЄС настрою шкодити пересічному громадянину", - пояснив чиновник, який щойно повернувся з Брюсселя, де мав низку зустрічей із представниками Єврокомісії.

Тривалість процесу поліпшення візової політики Євросоюзу стосовно України Хорошковський пояснив питаннями іншого характеру.

"Тут технічна робота, яка має бути завершена", - зазначив він.

Урядовець пояснив, що йдеться про чималу кількість змін до законодавства. Зокрема, щодо впровадження біометричних паспортів, захисту даних тощо.

"Ми маємо закінчувати першу законодавчу стадію та переходити до імплементаційної. Я вважаю, що ми це можемо зробити найближчим часом. Можливо, навіть ще в цьому році", - припустив Хорошковський.

Чиновник також відзначив, що на зустрічах у Брюсселі було досягнуто домовленості про реакцію на випадки немотивованої відмови українцям у візах дипломатичними установами країн-членів ЄС.

"Українська влада буде компонувати і направляти до Єврокомісії всі скарги, які надходять від наших громадян відносно можливих порушень угоди про спрощення візового режиму", - зазначив він.

"Комісія буде допомагати нам у цьому аж до звернення до суду, аби повернути країни-порушники до законодавства, підписаного з Україною", - наголосив урядовець.

Джерело: ТСН