друкувати


Використання кредиток стане дешевшим

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-24 03:45:12

Через збільшення конкуренції на ринку, а також через обмеження великих готівкових розрахунків, банки почали знижувати комісії при безготівкових (карткових) операціях, розповіла регіональний менеджер "Райффайзен Банку Аваль" Марія Стець.

Експерт також звернула увагу на те, що невеликі підприємства дедалі охочіше встановлюють термінали для проведення безготівкових розрахунків.

"Статистика показує, що в червні цього року в порівнянні з четвертим кварталом минулого року є позитивна тенденція в зацікавленості клієнтів по встановленню терміналів", — додала банкір.

Директор західного роздрібного регіонального центру "Правекс-банку" Володимир Чорненький зазначив, що в законопроекті №10656, який передбачає надання права НБУ встановлювати граничну суми готівкових розрахунків, є також рекомендація щодо зменшення відповідних комісійних. Сприятиме ж цьому і зниження витрат банків на обслуговування готівкового обігу.

"В середньому витрати по обслуговуванню одного банкомату коливаються в $ 400-700 за місяць. Банки будуть зацікавлені зменшити комісію, тому що зменшаться затрати на опрацювання готівки", — додав фахівець.

При цьому він констатував, що на ринку вже окреслилася тенденція до зниження комісійних. Спонукає ж до цього гостра конкуренція між учасниками ринку.

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада дозволила Нацбанку встановлювати ліміти готівкових розрахунків. Фактично, великі покупки на зразок квартири чи автомобіля доведеться робити тільки безготівковим способом.

Джерело: ТСН