друкувати


Респіраторні інфекції у розпалі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-21 03:30:14

За два тижні в лікарняних закладах області зареєструвалося до 3 тисяч людей. Поки що випадків грипу на Прикарпатті не має. Однак спалах епідемії в міністерстві охорони здоров'я прогнозують до кінця місяця. Таку ранню хвилю недуги медики пояснюють різкою зміною погоди та циркуляцією нових штамів грипу.

Наразі жодних ускладнень, на кшталт пневмоній, які спостерігалися позаминулого року в області немає. Однак лікарі просять мешканців прислухатися до свого організму. Адже, на перший погляд банальний, нежить, чи червоне горло може спровокувати важкі наслідки.

Більша половина усіх зареєстрованих з респіраторними інфекціями це особи до 18 років. Найчастіше, кажуть медики, хворіють дошкільнята та учні. Однак осінній вірус косить і місячних малюків.

Єдиний та найнадійніший спосіб захистити себе та дитину від грипу - щеплення. Його можна проводити малюкам вже від 6 місяців. Усі вакцини, які зараз є на фармацевтичному ринку України дієві від нових штамів вірусу . Головна вчасно їх застосувати. Тому вакцинуватися потрібно якнайшвидше.

Джерело: Радіо «Західний полюс»