друкувати


Місцеві мажоритарники не матимуть представників у виборчих комісіях

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-21 01:30:19

Окружна виборча комісія №83, в яку входить місто Івано-Франківськ, визначила, хто буде членом у сотні місцевих дільничних виборчих комісіях. Згідно законодавства, цю процедуру провели методом жеребкування.

Нагадаємо, у франківських виборчих дільницях працюватиме до 24 осіб. А от бажання мати в них своїх представників виявили аж 68 партій та мажоритарних кандидатів. Крім того, 5 місць у них зарезервували парламентські політсили. Тож на одне вакантне місце претендувало в середньому три суб'єкти парламентських перегонів.

Щоправда жеребкування розпочати у запланований час не вдалося. Технічний персонал ОВК фізично не встиг підготувати списки бажаючих бути в членах ДВК. Адже усі наявні принтери вийшли з ладу. Однак системний адміністратор запевнив — така проблема не буде типовою для усього виборчого процесу.

З півторагодинним запізненням члени окружної виборчої комісії таки розпочали жеребкування. Картки з претендентами запакували у конверти і вкинули у скриньку. Потім їх перемішали та почергового витягнули.

Хвилююча для учасників парламентських перегонів процедура жеребкування тривала менше 20-ти хвилин. А її результати залишили неоднозначні враження. Так, без представників у дільничних виборчих комісіях залишились фактично усі місцеві мажоритарні кандидати.

Та сама доля спонукала партії «Свобода» та «Удар». Представники цих політсил визнають — саме жеребкування було чесним. Однак недосконале і шахрайське виборче законодавство таки зробило свою справу.

Після проведення загального жеребкування Окружна виборча комісія взялася почергово формувати склад представників кожної дільничної виборчої комісії в місті Івано-Франківську.

 

Джерело: Радіо «Західний полюс»