друкувати


Кінологічний рух в Україні відроджується

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-18 05:10:31

Кінологічний рух в Україні відроджується. Велика кількість спеціалізованих міжнародних організацій, як стверджують фахівці, свого часу призвела до розгубленості у лавах власників титулованих собак.

Та після чотирирічного занепаду у цій справі знову помітний прогрес. Про це повідомив президент Української кінологічної федерації, осередок якої знаходиться у Одесі.

Івано-Франківському клубу цьогоріч виповнилося чотири десятки. Традиційну виставку собак «Вірне Серце» він провів теж у ювілейний 40-й раз. Вона зібрала півтори сотні учасників з усієї України. Парад відкрили службові породи собак, які поруч із людьми у погонах щоденно стоять на варті громадського порядку.

«Вірне серце» об'єднує найрізноманітніших чотирилапих — від собак завбільшки з господаря до мініатюрних майже кишенькових песиків. На екстер'єрних рингах вони беруть участі у конкурсі краси. Поруч журі проводить експертизу робочих якостей братів наших менших.

Не забувають тут і про безпритульних собак. Благодійні організації знаходять серед відвідувачів дійства нових господарів для вихованців притулків. А меценати, які підтримали ювілейну виставку, мають проекти масштабнішої допомоги знедоленим тваринам.

Переможець на виставці лише один, але він є у кожному із класів: відкритому, серед юніорів чи найменших цуценят. Призовий фонд цього разу особливо щедрий, а родину беззаперечного фаворита виставки очікує відпочинок зі своїм улюбленцем на туристичному комплесі «Буковель».

Джерело: Радіо «Західний полюс»