друкувати


Хімічний мікс, замість корисних молочних продуктів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-18 04:10:04

Хімічний мікс, замість корисних молочних продуктів. Доволі часто під виглядом солодощів та натурального молока на торгівельні полиці потрапляє фальсифікат. А звідти і до нашого організму.

Такі щедро «приправлені» різноманітними хімічними добавками смаколики, констатують медики, поволі вбивають здоров'я. Нині проблеми із шлунково-кишковим трактом посідають чи не чільне місце. Суттєво зменшився і вік захворювань після харчового навантаження.

Найбільше фальсифікату, кажуть фахівці столичного Інституту споживчих експертиз, у сирах, сметані, молоці та звісно згущенці. Остання — узагалі клондайк шкідливих добавок. Лідирує серед них пальмова олія — доволі часто її вміст у згущеному молоці сягає 95%.

Між тим, цей популярний замінник молочного жиру, надзвичайно сильний канцероген. Він не псується, та слабо розчиняється навіть у бензині, а температура його плавлення понад 50 градусів за Цельсієм.

Головна зброя споживача, запевняють експерти, це інформація. Аби вберегти себе від небезпечного продукту варто уважно читати маркування на етикетках. Там мають бути лише відомі природні складові. Ще один лакмусовий папірець фальсифікату — його низька ціна.

Джерело: Радіо «Західний полюс»