друкувати


Малолітнього грибника шукав цілий загін рятувальників, міліції та прикордонників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-18 01:45:14

Чотирирічний Ілля лише на мить відволікся на вужа і загубився у лісі. Малолітнього грибника шукав цілий загін рятувальників, міліції та прикордонників, а він подолав пішки щонайменше п'ять кілометрів і спокійно вийшов у сусідньому селі.

Батьки взяли в похід за грибами усіх своїх дев'ятьох дітей — від 2 до 14 років і  одного не догледіли, йдеться у сюжеті ТСН.

"Ми хотіли, щоб діти відпочили, побували на природі. Взяли з собою фотоапарат", - розповідає батько сімейства Павло Деркач. Родинна прогулянка перетворилася на багатогодинну рятувальну операцію. Щойно Деркачі вирішили зробити фінальне фото усією сім'єю,  як зрозуміли, що не вистачає непосидючого Іллі.

Діти розповіли, що востаннє його бачили, коли він бігав за ящіркою, або за вужем. Він так захопився, що й сам не зрозумів, наскільки далеко опинився від своєї родини. Хлопчик вийшов на дорогу, намагався знайти свою машину, але пішов у протилежному напрямку. Самостійні пошуки малого грибника результату не дали. Батьки вирішили просити допомоги у МНСників.

Іллю шукав цілий загін рятувальників та міліції. Поки не отримали дзвінок із сусіднього села.  Там знайшли  схожого за описом хлопчика.

Поки батьки ковтали від розпачу заспокійливе, всією родиною прочісували найближчу територію, сподіваючись, що малий не зможе втекти так далеко, 4-річний Ілля подолав щонайменше 5 кілометрів лісовими стежками і вийшов до села на іншому краю району.

"Я ніколи б не подумав, що маленький хлопчик може так далеко зайти. Ми шукали його тут, поряд", - розповів багатодітний тато.

У селі Заріччя маленького хлопчика на зупинці побачила жінка. І привела його до сільської ради. Згодом туди приїхали батьки. Мама Іллі розповідає, що це була найщасливіша зустріч у житті.

Чотирирічний Ілля пробігав в лісі сам чотири години. Його бачили деякі грибники, але так ніхто і не наважився допомогти йому вибратися з хащів. Він сам знайшов дорогу, щоправда у протилежному від дому напрямку.

Від походів у ліс родина Деркачів навряд чи відмовиться. Щоправда, після пережитого  відтепер вони шукатимуть гриби, тримаючись за руки.