друкувати


За півроку населення випило спиртного на 1,5 млрд доларів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-18 01:30:12

За перше півріччя поточного року населення України витратило на алкоголь 12 млрд грн, на сигарети 12,4 млрд, а на хліб - лише 1,8 млрд грн, що в 6-7 разів менше, заявив президент українського аналітичного центру Олександр Охрименко.

В цілому, за даними фахівця, за січень-липень українці у роздрібній мережі витратили на продукти харчування 76 млрд гривень.

"Це становить близько 6,7% всіх грошей, які українці залишили в офіційній торговельній мережі. Цифра виглядає дуже переконливо, якщо згадати, що на покупку хліба та хлібобулочних виробів українці за перше півріччя витратили лише 1,8 млрд гривень, на купівлю молока 3,5 млрд гривень, на купівлю кондитерських виробів всього 3,3 млрд грн", - повідомив експерт.

Він також додає, що на хліб, молоко і шоколадки для дітей, можливо, людям і не вистачає коштів, але на тютюн вистачає навіть при тому, що ціни на нього за рахунок акцизів зростають прискореними темпами.

Також Охрименко акцентує увагу на тому, що за даний період українці витратили майже 12 млрд грн на покупку алкогольних напоїв, у той час як на купівлю безалкогольних - чаю, кави, мінеральної води і соків - було витрачено 7 млрд грн.

Джерело: ТСН