друкувати


На Прикарпатті загострилася проблема невиношування вагітності

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-17 11:30:10

Одне з перших місць серед найважливіших в акушерстві займає невиношування вагітності. Від 15 до 27% усіх вагітних стикаються із цією проблемою. І з кожним роком, кажуть в міському пологовому будинку кількість таких жінок зростає.

Причини різні. Серед них спосіб життя - спільниками викидня є алкоголь, тютюнопаління, вживання наркотиків та зловживання кавою. Однак вагомим є фактор генетичний та інфекційний.

Крім того, наголошують лікарі, навіть абсолютно здорові вагітні стикаються із проблемою невиношування через власну необережність. Адже жінки забувають, що делікатний стан вимагає відповідного відношення до нього. Тому стресові ситуації чи фізичні навантаження можуть обійтися надто дорогою ціною.

Майбутнім матерям, які вже потрапили на лікарняне ліжко найголовніше створити атмосферу повного спокою. Тому відділення акушерської патології та невиношування вагітності повністю відмежоване від інших. Однак лікарняна терапія не панацея від викиднів. Тож при виписці - чіткі рекомендації.

І ще одна супутня проблема. Лікарі констатують - 90% жінок, які стикнулися з проблемою невиношування піддаються глибокій депресії. Єдину втіху бачать у наступній вагітності. однак фахівці наголошують. В такому випадку планувати малюка потрібно щонайменше через півроку , а то й рік після викидня. саме стільки часу потрібно для відновлення організму, як психологічного, так і фізичного.

Джерело: Радіо «Західний полюс»