друкувати


Неправильний спосіб життя гарантує втрату здоров'я до 40 років

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-12 01:45:19

Більшість населення України, попри декларації, безвідповідально ставиться до власного здоров'я. Проведений експеримент засвідчив, що українці знаходять час для чого завгодно, тільки не для безкоштовного профілактичного медогляду, йдеться в сюжеті ТСН.

Близько 60% співгромадян байдуже їхнє здоров'я, допоки воно їх серйозно не потурбує. Після 40 років українці здебільшого вже мають щонайменше одне хронічне захворювання.

Паління, алкоголь, малорухомий спосіб життя, нехтування спортом, жирна та солодка їжа, стреси на роботі та сварки вдома – все це 100-відсоткова запорука розвитку негативних явищ у організмі. Йдеться про тяжкі недуги серця, шлунку, діабет або й онкозахворювання, застерігають лікарі.

"На 80% стан здоров'я залежить від людини. Ніяка медицина не допоможе, якщо у людини діагностується онкологія чи діабет на останній стадії", - наголошує завідувач відділу профілактики ендокринних захворювань центру МОЗ Володимир Паньків.

Фахівці радять не шкодувати час на щорічні обстеження та не шукати виправдань, аби їх уникати. А також інвестувати у власне здоров'я корисною їжею та тренуваннями.