друкувати


У розвиток економіки Івано-Франківщини спрямовано 1771,6 млн грн капітальних інвестицій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-12 03:30:44

У першому півріччі в економіку Івано-Франківської області іноземні інвестори вклали 25,5 млн дол. США прямих іноземних інвестицій, інформує департамент економіки облдержадміністрації. Обсяг залученого з початку інвестування іноземного капіталу на 1 липня становив 634,3 млн дол. США і збільшився з початку року на 1,7%. У розрахунку на одного мешканця області залучено 460,6 дол. США.

У розвиток економіки області за півріччя спрямовано 1771,6 млн грн капітальних інвестицій, що в 1,6 рази більше відповідного періоду минулого року. Серед областей України Івано-Франківська посіла 4 місце за індексом капітальних інвестицій, за обсягом - 13.

77% іноземного капіталу внесено у промислові підприємства краю, насамперед, хімічного та нафтохімічного комплексу, добувної, легкої, деревообробної галузей, машинобудування, 14,2% - в сільське господарство.

Найбільше капітальних інвестицій (709,2 млн грн або 40% загального обсягу) спрямовано у розвиток промисловості. Їх обсяги зросли порівняно з січнем-червнем 2011 року в 1,9 рази, що зумовлено збільшенням інвестицій у переробну промисловість, частка яких становила 81,9% від усіх інвестицій у промисловість області.

Значна частка загального обсягу капітальних інвестицій (32,3%) вкладена у будівництво; їх освоєно у 1,5 рази більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Капітальні інвестиції у житлові будівлі становили 536 млн грн‚ що на 49,6% більше, ніж у січні-червні 2011 року.

Довідково: Інвесторами Прикарпаття є нерезиденти з 52 країн. Задля нарощування промислового виробництва в області «надається сприяння» реалізації інвестиційних проектів з будівництва деревообробного заводу та виробництва гіпсокартону, здійснюється супровід проектів задля введення в поточному році потужностей з виробництва верхів сидінь для автомобілів у м.Долині, запчастин до автомобілів у м.Коломиї, виробництва електрокабельної продукції у м.Івано-Франківську.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА