друкувати


Крадії теплових лічильників змінили географію злочинної діяльності

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-12 01:30:02

Івано-франківські крадії металу викрали на минулому тижні ще чотири лічильника обліку тепла. Про це повідомив вчора, під час оперативної наради в міськвиконкомі головний інженер ДКП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Богдан Мимоход.

Таким чином, з його слів, загальна кількість викрадених лічильників на сьогоднішній день склала 72 штуки. Враховуючи, що вартість одного нового лічильника становить близько 7 тисяч гривень, можна підрахувати, яких величезних збитків (майже півмільйона гривень) завдали невідомі зловмисники господарці міста.

Найгірше в цій ситуації те, що злодії зазвичай не беруть весь лічильник, а лише виривають з нього металеві частини – те, що можна здати на металобрухт. Заробіток у зловмисників від реалізації такого «товару» невеликий, проте відновити роботу дороговартісного приладу після такого втручання вже не є можливим.

Упіймати зловмисників івано-франківські міліціонери сподіваються за допомогою засад, розміщених в місцях викритих правоохоронцями нелегальних пунктів прийому металобрухту. Зокрема, за минулий тиждень правоохоронцями на території Івано-Франківська було виявлено і припинено роботу одразу двох таких пунктів.

Цікавою є також та обставина, що зловмисники дещо змінили географією вчинення крадіжок. Так, якщо раніше крадіжки відбувались у мікрорайоні «Позитрон», то останні чотири лічильники було викрадено вже у «Пасічній».

Автор: Сергій БІЛИЙ