друкувати


Більшість українців сприймають вдалу кар’єру як подарунок долі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-12 11:30:19

В Україні за 2 роки кількість кар'єристів зменшилася на 7%. За результатами опитування порталу rabota.ua у серпні позаминулого року 40% українських менеджерів заявляли, що кар'єра є найбільш пріоритетною цінністю, сьогодні ж таких респондентів виявилося лише 33%.

Для більшої половини респондентів (53%) вдала кар'єра нині є подарунком долі, а не чимось запланованим і очікуваним, 2010-го року їхня кількість була трохи меншою - 47%.

Збільшилася кількість малозацікавлених у кар'єрі українців - 8%, а 2 роки тому їх було лише 3%.

Позитивно ставляться до кар'єристів трохи більше 50% українців, тоді як позаминулого року таких було близько 60%.

Цьогорічне опитування показало, що збільшилася кількість тих, хто негативно ставиться до кар'єристів. Їхня кількість склала 10% від загального числа респондентів.

Заздрість до кар'єристів відчувають 7% опитаних українців.

Загалом із класичним сприйняттям кар'єриста як "людини, яка прагне зробити кар'єру будь-якою ціною, не зважаючи на інтереси інших людей" у 2010-му були згодні тільки 36%, цього ж року з таким визначенням погодилося 45% респондентів.

43% українців кар'єристом вважають "людину, яка намагається постійно зростати у професійному плані, бути в курсі останніх подій і трендів у своїй галузі".

Кожний десятий учасник цьогорічного опитування назвав кар'єристом людину, яка "живе роботою", і саме вона є основною життєвою цінністю.

Дослідження 2012 року було проведене у вересні. Вибірка склала 1723 респонденти на основі бази користувачів порталу.

Джерело: ТСН