друкувати


Десяту частину івано-франківців не цікавить проблема свободи слова

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-08 11:45:52

Десяти відсоткам мешканців Івано-Франківська байдужа доля опозиційних засобів масової інформації і їх не цікавлять утиски, які сьогодні чиняться на мас-медіа, зокрема і ситуація навколо телеканалу «Тві».

Такі результати виявило вчора вуличне експрес-голосування, яке в переддень дня солідарності журналістів провів відомий на Прикарпатті громадський діяч Руслан Коцаба.

Запитання, яке він поставив учасникам опитування, звучало так: «чи вартуємо ми свободи слова?»

За традицією, було запропоновано п’ять варіантів відповідей від відверто провладного про те, що, мовляв, жодних утисків немає, а влада робить все правильно до різко радикального про те, що змінити ситуацію на краще зможе лише громадянська війна і кров.

На щастя, абсолютна більшість, тобто 50% івано-франківців виявились прихильниками демократичних цінностей і заявили, що «без свободи слова неможливі демократія і справедлива Україна». Щек 28,6% проголосували за варіант «бандократія готується до виборчого лохотрону-2012. Саме тому закривають «ТВі». Прихильники радикалізму і громадянської вій виявились 11,5% опитаних. Решта учасників близько 10% учасників вважають, що проблема наступу на свободу слова є надуманою або ж показали, що ця проблема їх не цікавить. Вони проголосували відповідно за варіанти «журналісти тільки народ баламутять. Янукович все робить правильно» (1,4%) та «одним каналом більше, одним – менше. Я не дивлюся телебачення принципово» (8,5%).

Автор: Сергій БІЛИЙ