друкувати


Податківці працюють над впровадженням передових технологій у податкову сферу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-07 01:30:09

Не зупиняючись на уже існуючих електронних сервісах податківці працюють над впровадженням нових.

Зокрема, платникам податків надана можливість отримання на електронну скриньку інформації про зміни у податковому законодавстві, які стосуються безпосередньо юридичної особи чи фізичної особи – підприємця.

На даний час проходить випробування технологія видачі свідоцтва платника ПДВ через Інтернет. Процедура отримання свідоцтва стане повністю електронною.

На черзі «віртуальний кабінет платника податків» – новація, яка дозволить спростити перевірку свого податкового рахунку, сплату податків, подання звітності тощо. Через Інтернет, через власний «віртуальний кабінет» на офіційному порталі ДПС платник зможе побачити, скільки та яких податків йому нараховано, відразу заповнити через готові форми платіжні документи і так само легко звітувати про сплату.

Крім того, в рамках святкування Дня підприємця нещодавно стартував новий проект ДПС України „Тижні тематичних консультацій”.

На єдиному веб-порталі ДПС України у однойменному розділі „Тижні тематичних консультацій” платники податків зможуть знайти вичерпну інформацію, яка стосується питань оподаткування підприємств конкретної сфери діяльності.

У рамках проекту також передбачено on-line спілкування з фахівцями податкової служби. Платники податків зможуть поставити свої запитання та отримати оперативні відповіді на них.

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області