друкувати


Овочі будуть дешевшати до кінця вересня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-04 02:30:49

Ціни на овочі повільно, але впевнено знижуються. За підрахунками експертів, тільки за останній тиждень ціна на найпопулярніші серед українців овочі - буряк, цибулю, картоплю, моркву - знизилася на 5,4%. Зараз картоплю можна купити за 2-2,5 грн за кг, моркву - близько 5 грн, цибулю - по 2 грн за кг, про це повідомляє "Сегодня".

Директор консалтингової компанії "ПроАгро" Микола Верницький вважає, що ціни будуть знижуватися і далі.

"Припускаю, що овочі будуть дешевшати до кінця вересня. Зараз йде збирання врожаю, і на ринку з'являється багато овочів. Відповідно прилавки ними забиті, і ціни трохи зменшують, - говорить Верницький. - Однак це стосується не всіх овочів. Приміром, на капусту не збираються знижувати ціни. Вона, можливо, навіть незабаром трохи подорожчає. Адже урожай капусти в цьому році не вдався, вона просто погоріла на спеці на полях".

А ось його колега, експерт плодоовочевого ринку Ігор Стрелюк вважає, що капуста подешевшає, але не раніше жовтня.

"Забирають її з полів у вересні і пізніше. І коли капусти стане вдосталь, зменшать на неї вартість", - говорить Стрелюк.

Ціни на ранні овочі, наприклад, огірки та помідори, вже почали повзти вгору. Їх сезон проходить, вологи для нових великих врожаїв не вистачає, а попит на них завжди високий.

Також, за словами Верницького, варто запасатися кавунами і динями.

"Цього року вони незвично рано почали стигнути, приблизно на два тижні. Але на цей же термін вони раніше і перестали дозрівати. Нові баштанні на прилавку вже не з'являться, розпродаватимуть те, що припасли на складах. Вони вже почали дорожчати, а незабаром і взагалі закінчаться", - відзначив експерт.

Джерело: ТСН