друкувати


В Івано-Франківську гряде масштабна війна з рекламними вивісками

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-04 12:30:56

90-95 % рекламних вивісок на фасадах івано-франківських будівель не відповідають встановленим нормам. Про це розповіла сьогодні, під час оперативної наради у Івано-Франківського міського голови директор КП «Міський рекламно-інформаційний центр» Вікторія Шахоріна.

З її слів, 6 вересня минулого року рішенням Івано-Франківського міського виконавчого комітету за №831 було прийнято Положення про порядок розміщення вивісок на території міста Івано-Франківська, яким вводились стандартні вимоги, яким мають відповідати усі рекламні вивіски, розміщені на міських будівлях.

«Всім суб’єктам підприємницької діяльності, – розповідає, – був наданий один рік для самостійного впорядкування вивісок. Річний термін доходить кінця і ми починаємо роботу з перевірок виконання вимог положення. Втім, вже зараз візуально можна зробити висновок: жодна з вивісок не була змінена. 90-95% не відповідають вимогам Положення».

Як стверджує пані Шахоріна, у багатому на пам’ятки архітектури Івано-Франківську іноді трапляються ситуації, коли вивіска займає половину фасаду такої пам’ятки.

Початок проведення перевірок івано-франківські рекламісти планують на 6 вересня – день, коли офіційно закінчиться наданий рішенням міськвиконкому річний термін на самостійне впорядкування вивісок. Директор «Міського рекламно-інформаційного» центру також озвучили алгоритм дій чиновників в разі, якщо перевірка виявить порушення встановлений нормативів. «Ми складаємо акт про виявлення порушення, - зазначила вона, – передаємо його до муніципальної інспекції з благоустрою. Вони виписують письмовий припис суб’єкту підприємницької діяльності з вказанням конкретних термінів усунення недоліків. У випадку, якщо недоліки не були усунуті або не було проведено демонтаж вивіски питання передається до міськвиконкому для прийняття рішення про примусовий демонтаж. Колись цей час мав настати, тому що деякі вулиці перетворюються на ринок».

«Це є вимоги законодавства, – підтримав Вікторію Шахоріну Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, – крім того, є речі, які відносяться до повноважень органів місцевого самоврядування. Що ми спостерігаємо сьогодні? Кожен заклад чи магазин робить вивіску, яку хоче, робить собі що хоче. Але є норми. Це не тиск на підприємців. Це тиск на несвідомих підприємців, які руйнують культурну спадщину».

Мер також закликав івано-франківських підприємців брати приклад з органів місцевого самоврядування, чиї вивіски – не залежно від того, йдеться про обласну чи міську раду, міський виконавчий комітет чи структурні підрозділи, – завжди відповідають певним стандартам і не псують вигляду будівель.

Автор: Сергій БІЛИЙ