друкувати


Українці купують онлайн техніку, одяг і телефони

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-04 11:30:35

Українці воліють купувати в інтернеті техніку і одяг. Про це свідчить глобальне дослідження Nielsen про вплив інтернету на купівлю товарів, пише Ліга.net.

Тенденції в поведінці українських споживачів багато в чому збігаються з глобальними. Перше місце серед переваг українських споживачів займає придбання побутової техніки (49%), далі йдуть покупка одягу/аксесуарів/взуття/ювелірних прикрас (39%), а також мобільних телефонів і аксесуарів до них (36%).

Крім того дослідження у І кварталі 2012 року показало, що більше половини (61%) глобальних респондентів за останній місяць використовували інтернет для пошуку інформації при купівлі товарів (наприклад, вивчаючи ціни або читаючи відгуки інших покупців).

Як і у світі, більшість споживачів України (84%) використовують електронні пристрої для пошуку інформації. Більше половини українських (61%) респондентів шукають пропозиції в інтернеті. Споживачі також шукають в інтернеті інформацію про конкретний продукт (48%).

Примітно також, що в світі за останні два роки кількість споживачів готових купувати продукти харчування й напої онлайн збільшилася на 44%.

Дослідження проводилося з 10 по 27 лютого 2012 року. Всього було опитано понад 28 тисяч споживачів з 56 країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Європи, Латинської Америки, Близького Сходу, Африки та Північної Америки.

Джерело: ТСН