друкувати


Середній київський мільйонер їздить на "Бентлі" і має приватний літак

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-30 11:45:42

а даними Державної податкової служби Києва, офіційних мультимільйонерів у місті не так вже багато. Громадян, які заробили 100 млн грн і більше, - лише двоє. 93 громадянина заробили від 10 до 100 млн і 904 товстосума отримали дохід від 1 до 10 млн.

Мільйонерів в столиці може бути і більше, але точної статистики по підприємцях і платниках єдиного податку немає, пише "Газета Київська".

Третина всіх київських товстосумів - 340 осіб живуть на елітному Печерську. Друге місце впевнено займає Шевченківський район - тут 265 багатіїв. На третьому розташувався Голосіївський - 123 мільйонера. Зовсім вже відстають старовинний Поділ і Оболонь з її набережними і Оболонськими Липками. Тут зареєстровано 53 і 52 багатія відповідно.

Живуть мільйонери і на Лівому березі. Наприклад, на Троєщині і Райдужному масиві (Деснянський район) їх аж 25 осіб. У Дарницькому - 26. Дніпровський район займає останнє місце в популяції "грошових мішків". Тут прописані лише 23 людини, доходи яких перевищують мільйон.

Більшість товстосумів мають машину преміум-класу, а то й не одну. За статистикою, в Києві і області зареєстровано понад 30 тис. автомобілів вартістю від 0 тис. З них 18 - "Астон Мартін", 35 - "Майбахи", 35 - "Rolls-Ройс". Крім того, з 392 автомобілів "Бентлі", зареєстрованих в Україні, 218 колесять по Києву.

В одному з автосалонів нам розповіли, що приблизно половина дорогих автомобілів осідає в Києві. Тільки за цей рік у місті продали 25 "Феррарі" (вартість такого автомобіля - $ 230 тис.). Також користуються популярністю "Лексус Х 570" вартістю $ 140 тис. і досить "бюджетний" "Лендкрузер 200" за $ 94 тис.

На сьогоднішній день у двох аеропортах Києва зареєстровано мінімум 100 приватних літаків. Їх кількість постійно змінюється. Ці літаки всі зареєстровані на іноземні фірми. Присутні всі типи літаків: легкі, середньої пасажиропідйомності і навіть 20 великих хеві-джетів, тобто пасажирських лайнерів.

За словами директора фірми, яка серед іншого надає консьєрж-послуги, тобто виконує будь-які примхи за гроші, Анастасії Белєвцової, заможні люди трапляються досить різні. Є пихаті мільйонери, які будь-якими способами намагаються показати свої статки.

Такі можуть подзвонити в новорічну ніч, лежачи в ліжку з жінкою, і замовити собі готель в Іспанії, але щоб у номері були червоні подушки на білому покривалі, кошик фруктів, вино певного року. Щоб у аеропорту їх зустрічало "Бентлі" з високими бодігардами. Або ж можуть замовити полювання в лісі, який треба попередньо заповнити тваринами.

Але є мільйонери і зовсім іншої категорії. Це люди, які мають непоганий достаток і
живуть відповідно. Вони зазвичай замовляють турпоїздки. Причому не обов'язково готелі повинні бути п'ятизірковими. Такі люди купують квартиру в центрі не тому, що це престижно, а тому, що там зручніше: можна віддати дитину в гарну школу, поруч місця для розваг і т.д.

Джерело: ТСН