друкувати


Ющенко про екс-соратників по Майдану: вони завжди стояли у мене за спиною

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-29 05:30:46

Віктор Ющенко переконаний, що якби не він, багатьох нинішніх опозиційних лідерів взагалі б не було сьогодні у політиці.

«Вони насправді завжди стояли у мене за спиною, вони ніколи не були солістами», - зазначив він під час нещодавньої прес-конференції в Івано-Франківську у відповідь на прохання прокоментувати оцінку його діяльності висловлену якось Анатолієм Гриценком.

Нагадаємо, перебуваючи не так давно в Івано-Франківську, лідер «Громадянської позиції», спілкуючись з журналістами про В.Ющенка та його рішення йти на вибори у складі коаліції правоцентристських сил зневажливо кинув: «Хто такий Ющенко?»

«Коли ми говоримо про пам’ятні помаранчеві дні, - зазначив з даного приводу екс-глава держави, - у мене за спиною стояли 17 – 20 партій: починаючи від Мороза і до партії Кінаха. На сцену не можна було протиснутись, бо сцена могла вмістити лише 30 людей і стояла черга, щоб туди потрапити. Біда цих людей їхнє непомірне его. Ці люди ще нічого не представили для нації, не здали жодну дипломну роботу як державні службовці. Майдан – це не партія. На Майдані були різні, ідеологічних переконань сили. Проблема була в тому, щоб з тих людей, яких я навів вище, потрібно було сформувати владу. Усіх тих людей, які були на Майдані я привів до влади і Гриценка в тому числі. До того Гриценко не був міністром. Він не був заступником міністра. Всіх їх треба було навчати до влади».

На думку пана Ющенка, ахіллесовою п’ятою започаткованого на Майдані політичного руху була та обставина що він не був об’єднаний однією політичною силою з єдиним статутом.

Автор: Сергій БІЛИЙ