друкувати


В Івано-Франківську діє тариф на холодну воду, встановлений ще в 2006 році

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-29 12:10:15

Діючий в Івано-Франківську тариф на холодне водопостачання покриває лише 68% видатків КП «Івано-Франківськводоекотехпром». Відповідну статистику озвучив сьогодні, під час оперативної наради в міськвиконкомі Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус.

З його слів, при тому, що, за оцінками експертів, вода в івано-франківських водогонах є однією з найкращих в Україні за якістю, тарифи на її споживання є одними з найнижчих. При цьому підвищувати тариф не дозволяє Національна комісія з регулювання електроенергетики України.

Як стверджують у КП «Івано-Франківськводоекотехпром», останній раз тарифи на воду змінювались в 2006 році, а останнє коригування тарифів відбувалось в березні минулого року, тобто аж 1,5 року тому.

Міський голова схильний вбачати у відмові НКРЕ затвердити нові тарифи, насамперед, політичну складову: мовляв, перед виборами владі політично невигідно підвищувати плату за воду.

Наразі ж він доручив першому заступнику директора департаменту житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку Василю Білику підготувати спільно з керівництвом фіну правління міськвиконкому необхідні документи на отримання державних субвенцій для покриття різниці у тарифів.

Автор: Сергій БІЛИЙ