друкувати


В неблагополучному середовищі вже виникла "мода" на багатодітність

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-28 02:10:22

Гроші, які держава видає на дитину, стають причиною багатьох бід: їх пропивають або витрачають на власні потреби, пише "Дело".

Сьогодні за першу дитину держава платить 27 тис. грн. (9 тис. грн одноразової виплати + 764 грн щомісяця), а за третю - 110 тис. грн (9 тис. виплата +1,4 тис. грн щомісяця). Якщо в родині троє малолітніх дітей, батьки отримують більше 3 тис. гривень на місяць. Як зазначає видання, не дивно, що неблагополучні подружжя намагаються вирішити свої матеріальні проблеми за рахунок народження дітей.

Більшу частину грошей батьки витрачають на горілку і закуску, а їхні діти виростають майже безпритульними. Це особливо поширене в невеликих містах і селах, де практично відсутній контроль з боку соціальних служб. У кожному населеному пункті можна знайти сім'ю з групи ризику.

Не можна забувати і про подальшу долю та соціалізацію дітей з проблемних сімей. Як показує практика, чимала їх частина з часом (коли держава перестане платити за них) потрапляє в дитбудинки і інтернати, а потім вибирає злочинний шлях. Таким чином, благі наміри держави створюють суспільству додаткові проблеми.

Сім'ї, які відповідально ставляться до народження й виховання дітей, часто не наважуються заводити більше одного-двох дітей (як правило, такі батьки працюють, а значить, платять податки). А в неблагополучному середовищі вже виникла "мода" на багатодітність (менше трьох - "нерентабельно"). Таким чином, наголошує видання, середньостатистична українська сім'я платить неблагополучним батькам, щоб ті народжували і виховували дітей.

Джерело: ТСН