друкувати


Лідер "Нашої України": як владі, так і об’єднаній опозиції потрібна дестабілізація

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-28 03:30:41

Як владі, так і об’єднаній опозиції сьогодні вигідна дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні, - переконаний третій Президент України, лідер партії «Наша Україна» Віктор Ющенко, який поділився своїми думками з даного приводу під час прес-конференції 27 серпня в Івано-Франківську.

Зі слів політика, «Батьківщині» і сформованій на базі вказаного бренду об’єднаній опозиції дестабілізація потрібна для приходу до влади. З цією метою, її лідери ходять на мітинги, носяться з радикальними гаслами і регулярно закликають лідерів Євросоюзу чинити тиск на нашу державу у всіх можливих сферах: спортивній, економічній, політичній тощо.

Партії ж влади, на думку пана Ющенка, дестабілізація потрібна для того, щоб владу втримати. Зокрема, завдяки дестабілізації, вони матимуть можливість мобілізувати весь апарат силового впливу. «Бо тоді не важливо, що ти – міліціонер чи солдат внутрішніх військ – взяв до рук. – говорить екс-гарант, – Головне – ти боротимешся за стабільність. В мирному режимі вони не виграють». З цією метою, мовляв, політики від Партії регіонів та її сателітів сьогодні вдаються до проросійської та навіть відвертої антиукраїнської риторики та конкретних кроків, на кшталт Закону «Про засади державної мовної політики».

Лідер «Нашої України» також зауважив, що, навіть той сленг, який побутує сьогодні у вітчизняному політикумі, та регулярні міркування про те, який саме шлях радикальних змін: сирійський, лівійський чи єгипетський – підходить Україні – сьогодні свідчать про те, що нас, українців намагаються розділи.

Автор: Сергій БІЛИЙ