друкувати


В.Ющенко: Партія регіонів та "Батьківщина" - це два чобота з однієї пари

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-28 01:10:36

Партія регіонів та ВО «Батьківщина» - це два чобота однієї пари, - стверджує Президент України в 2005-2010 роках, лідер сформованої на базі партії «Наша Україна» патріотичної опозиції Віктор Ющенко, який відвідав вчора з передвиборчим візитом місто Івано-Франківськ.

Зі слів, політика, за останні 7-8 років в Україні склалася ситуація, коли «у вищій лізі політики» змагаються дві політичні сили. При цьому обидві вони, за словами екс-глави держави, є неукраїнськими, а тому «демократам доводиться вести боротьбу на два фронти».

Як стверджує пан Ющенко, таку двопартійну систему йому ще в 2008 році пропонувала запровадити тодішня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. «Я ніколи не забуду, - зазначив він, - коли в 2008 році до мене приходить Прем’єр-міністр з проектом Конституції, яка закріплює поділ влади між Партією регіонів та «Батьківщиною», коли Президента обирає одна половина в 226 депутатів, а другу половина обирає Прем’єр-міністра. Отаку ширку мені пропонували ще 3 роки тому».

Подібний же сценарій, на думку лідера «Нашої України», повторюється і сьогодні, прикладом чому є нещодавня заява екс-голови фракції БЮТ-«Батьківщина» у Верховній Раді Івана Кириленка про те, що є лише дві політичні сили: «Батьківщина» і Партія регіонів і, якщо вам не подобається жодна з них, то третього, мовляв, не дано.

В.Ющенко переконаний, що обидві політсили є проектом Москви і, «якщо добре пошкрябати «Батьківщину», то жодного тризубу там не буде». Віктор Андрійович, зокрема, пригадав Юлії Тимошенко і газову угоду, яку він назвав найганебнішою за всю історію незалежної України, і підтримку фактичного надання статусу офіційної російській мові, яку «білосердечні» продемонстрували, проголосувавши за Закон «Про державну службу», і ту обставину, що при голосуванні за Закон «Про засади державної мовної політики» 30 «бютівців» голосували «за». Ці речі, на думку третього Президента України свідчать лише про те, що ВО «Батьківщина» лише маніпулює націоналістичними та проєвропейськими прагненнями українців задля досягнення своїх вузькопартійних цілей, а також цілей своїх закордонних спонсорів.

«Між Партією регіонів і «Батьківщиною» ніколи ніяких відмінностей не було. - підсумовує пан Ющенко, - Це два чоботи з одної пари. Мене завжди поправляють: «не кажіть чоботи, Вікторе Андрійовичу, – кажіть валянки, бо їх можна поміняти один з одним місцями».

Автор: Сергій БІЛИЙ