друкувати


Пожежна безпека об’єктів з тимчасовим та постійним перебуванням дітей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-23 05:10:31

На Івано-Франківщині фахівці Управління Держтехногенбезпеки здійснюють перевірки протипожежного стану об’єктів з постійним та тимчасовим перебуванням дітей.

«Такі заходи мають за мету перевірити стан виконання запропонованих заходів приписами органів Держтехногенбезпеки»,- зазначив начальник відділу державного пожежного нагляду, дізнання та ліцензування УДІТБ в області Богдан Дмитрів.

Органи державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки під час перевірок особливу увагу звертають на стан електрогосподарства, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, установок пожежної автоматики, шляхів евакуації, наявності вогнезахисної обробки будівель. На особливому контролі знаходиться забезпечення навчальних закладів первинними засобами пожежогасіння.

Як показали результати проведених перевірок, керівники навчальних закладів дбають про безпеку дітей у школі. »Пожежна безпека - це є дуже серйозна річ, - каже директор Калуської гімназії Калуської міськради Івано-Франківської області Дмитро Бахматюк,- тому педагогічний колектив і адміністрація закладу приділяє цьому питанню особливу увагу».

Такі перевірки триватимуть і надалі, а у разі виявлення порушень вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих заходів приписів органів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки, посадових осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Будемо сподіватися, що усі керівники з розумінням віднесуться до забезпечення протипожежного стану закладів.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області