друкувати


Автомобілі зовсім не захищають від комп'ютерних вірусів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-23 04:45:30

На сьогоднішній день віруси для автомобільної електроніки стали реальною небезпекою, а повноцінного захисту від них нині ще не існує, заявили у компанії McAfee, яка спеціалізується на боротьбі зі шкідливими програмами.

На даний момент випадків вірусних атак на автомобілі не зафіксовано, але, як вважають фахівці McAfee, вже в найближчому майбутньому це не виключено.

Експерти сходяться на думці, що наявність в автомобільному програмному забезпеченні вразливостей може дозволити викрадати транспортний засіб або прослуховувати розмови водія. Не виключається і навмисне провокування аварій шляхом дистанційного виведення з ладу гальм, навігаційної системи або зміни тиску в шинах автомобіля.

"На даний момент рівень обізнаності автомобільних виробників про захист комп'ютерних систем на 20 років відстає від знань фахівців IT-індустрії", - заявляють в McAfee.

За їх словами, прагнення автомобільних інженерів оснастити машини всілякими технічними нововведеннями не супроводжується належним рівнем опрацювання захисту цих систем від злому.

За даними компанії, великі автомобільні корпорації знають про потенційну небезпеку атак на автомобільні комп'ютери, але розробкою системи захисту автомобільної електроніки від вірусів займається тільки компанія Ford в рамках роботи над комплексом Sync.

Джерело: ТСН