друкувати


До першого вересня готові

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-22 02:45:54

Про це прозвітувала начальник головного управління освіти ОДА Зінаїда Болюк. В школах Прикарпаття вчасно проведені ремонти, у плановому порядку триває заготівля вугілля та дров на опалювальний сезон. Тому на колегії ОДА, де розглядали питання про готовність освітян до навчального року, говорили не про поточні проблеми, а глобальні труднощі.

Зокрема озвучили інформацію, що на Прикарпатті працює 60 шкіл, де навчаються менше 20 дітей. Вартість навчання їхніх учнів сягає 22 тисячі гривень. Також сумнівним є якість освіти в такій школі.

Також у сільських закладах освіти не вистачає туалетів — на їхнє зведення, підрахували чиновники, потрібно більше 80ти мільйонів гривень. Окрім туалетів, гострою є потреба спортзалів — мінімум 200 прикарпатських шкіл відчувають їхню потребу.

В перші класи цього року підуть більше 15 тисяч юних прикарпатців. Зокрема у Івано-Франківську таких буде дві з половиною тисячі. Згідно нових навчальних планів, учні вже з першого року навчання будуть освоювати іноземну мову.

У зв'язку з цим можливі труднощі з вивченням цього предмету у сільських школах — через брак належно підготовлених фахівців. А з наступного року потрібно віднайти більше мільйона гривень на нові комп'ютерні класи.

Щодо вирішення пргоблем дошкільної освіти, то до кінця року в області планували відкрити 67 дитсадків. Однак через різні причини вдасться запустити лише 56 таких бюджетних установ.

Джерело: Радіо «Західний полюс»