друкувати


Нову хвилю вірусних інфекцій у перші шкільні дні вже прогнозують медики

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-21 01:45:00

Нову хвилю вірусних інфекцій у перші шкільні дні вже прогнозують медики. Щоб діти не хворіли, привчати їх до шкільного режиму радять уже відсьогодні – змушувати раніше засинати, їсти багато овочів та фруктів, і забрати їх від комп'ютерів. Такі останні  десять днів літа поліпшать імунітет школяра.

Сьогодні майбутня першокласниця Діана мудрує над тим, як заснути на кілька годин  раніше, ніж це дозволяли батьки досі, йдеться у сюжеті ТСН.

До школи ще два тижні, а  дівчинці вже кортить одягнути шкільні обновки: "Це мій улюблений рюкзак. Сюди я буду класти сік та їжу, у мене тут такий пакетик", - розповідає дівчинка.

Натомість мама Ольга Делікатна хвилюється, бо перший рік у садку дитина часто хворіла. Аби те саме не трапилось і в першому класі - уже давно розпочала підготовку до школи: Дуже переживаємо, що вона йде в школу. Хочеться, щоб дитина не хворіла і була здоровою".

Імунологи  втішити  батьків  не можуть. Діти хворіли і хворітимуть, поки до колективу звикнуть.

Головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій попередив: "Не шукайте пігулок від того, що вона буде хворіти. Кожен з них привезе інфекцію з моря, поїзда, чи з подвір'я".

Замість пігулок для імунітету школяра  головний дитячий  імунолог Києва  радить - фрукти й овочі у великій кількості. Легше  протистояти недугам  дітям,  які  багато рухаються, купаються і люблять зарядку.

Напередодні 1 вересня українські медики застерігають  батьків - найпростіший спосіб передачі вірусу - витерли носа і взялись за ручку шкільного туалету.  Відтак батькам  наполегливо радять обов'язково навчити дітей якомога частіше  мити руки у школі.

Гастроентерологи  батьків заспокоюють -  стандарти шкільної їжі, розроблені в Україні - часто навіть кращі, ніж домашнє одноманітне дитяче меню. Натомість на шкільний перекус  радять давати горіхи та  фрукти.

Фахівець інституту медичної гігієни та екології ім. Марзєєва Вікторія Шкурко радить батькам: "До школи дітям необхідно давати продукти, які мають тривалий термін зберігання - не дві години і не три. Наприклад, ковбаса, яка дається дитині в школу, має бути не варена. А якщо це варена, то бажано б, щоб була сосиска, бо вона вже порціонована. Можна дитині в школу дати сік чи молоко у пакетику"