друкувати


Арсен Різун: Хочу бути олімпійським чемпіоном

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-18 12:45:28

Життєрадісний, цілеспрямований і завжди в хорошій фізичній формі – цей хлопець щодня робить все для того, щоб його мрії здійснилися. Знайомтеся – перспективний молодий боксер, майстер спорту України з боксу, призер змагань різних рівнів, корінний коломиєць – Арсен Різун.

– Арсене, кілька слів про старт твого спортивного шляху?
– Мабуть, спорт у мене в крові, мій батько займався вільною боротьбою, дідусь – боксом, тому не дивно, що я віддаю перевагу саме такому стилю життя. Пригадую, що в дитинстві займався трохи вільною боротьбою, але згодом зрозумів, що хочу чогось іншого і чітко вирішив, що це буде бокс.

– Як вдавалося поєднувати навчання зі спортом?
– Я успішно закінчив загально-освітню школу №1 ім. В.Стефаника. Після школи одразу вступив до Коломийського економіко-правового коледжу на факультет менеджменту та економіки. По завершенню навчання в коледжі планую все-таки вступити до університету на факультет фізичного виховання та спорту. Поєднувати не складно, головне – треба мати бажання.

– Пригадай, скільки часу минуло з того дня, як вперше прийшов в зал боксу? Які вже маєш нагороди?
– Цьогоріч у вересні минає сім років, точної дати не пам'ятаю (посміхається). Нагород назбиралося трохи, маю заслуги і серед юнаків, і вже серед дорослих.

Останні змагання, на яких я був призером, – це турнір сильніших боксерів України (ці змагання вважаються одними з найпрестижніших змагань любительського боксу – прим. Авт). До турніру готувався доволі наполегливо, пройшов навчально-тренувальні збори разом з національною збірною України з боксу в Коломиї і Тисовці. На рингу тоді зустрівся у ваговій категорії 75 кг зі Станіславом Подольським з Харкова та чемпіоном світу, учасником цьогорічної Олімпіади у Лондоні Євгеном Хитровим.

– Чи плануєш надалі пов'язати своє життя з боксом? Може, станеш тренером?
– Звісно, я маю певні мрії щодо спортивної кар'єри. Робота тренера – надзвичайно важка, я вмію лише вчитися, а от навчати дітей – ні, не зміг би.

– Арсене, хто є твоїм наставником?
– Однозначно, це тренери, які працювали зі мною і які наразі тренують мене. Це Михайло Ніньовський, Володимир Колесник, Я їм дуже вдячний, а особливо – заслуженому тренеру України з боксу Івану Данилишину. Від кожного з них я беру по трохи, і в сукупності це дає непоганий результат.

Якщо не в спорті, то вважаю, що кожен сам для себе має бути наставником. Адже, коли ти рівняєшся на когось, то вже перестаєш бути самим собою.

– На вулиці спекотна серпнева пора, поділися своїм розкладом дня?
– Справді, у мене є чіткий розклад: зранку – обов'язкова зарядка, потім особисті справи, а ввечері – тренування. Незважаючи на те, що літо – це традиційна пора для відпочинку, у залі ФСК «Локомотив» я перебуваю сім днів на тиждень, може, інколи в неділю пропускаю. Віддаю перевагу активному відпочинку. Якщо є вільна хвилинка, то я не проти почитати цікаву книжку, нещодавно дочитав книжку Маріо Пьюзо.

– Арсен Різун через 10 років..

...це вже екс-олімпійський чемпіон, успішний спортсмен і бізнесмен (з посмішкою відповів на це запитання). Направду моя мрія – стати олімпійським чемпіоном, для цього потрібен лише час, максимум тренувань і хороший тренер – це все у мене є, тому працюю для того, щоб мрія здійснилася.

19 серпня Арсену виповниться 20 років. З цієї нагоди вітаємо його і бажаємо здоров’я, успіхів та нових вершин у спорті!

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА
Джерело: Коломийські Вісти