друкувати


У Івано-Франківську розпочали підготовку виборчих дільниць

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-16 04:30:09

Під час осінніх парламентських виборів у Івано-Франківську працюватиме 107 виборчих дільниць. Це на три більше, аніж під час місцевих виборів 2010 року. З них 92 — звичайні, які розташують у школах, дитсадках, вузах та закладах культури.

Ще 15 дільниць матимуть статус спеціальних — вони працюватимуть у закладах охорони здоров'я. Вперше за історію незалежності України — усі виборчі дільниці затверджені на постійній основі. Тобто їх розміщення в майбутньому змінювати вже не будуть.

Серед інших особливостей цьогорічних виборів до Верховної ради в Івано-Франківську - його приміські села віднесені до Тисменицького виборчого округу. Також більше повноважень і функцій отримають відділи державного реєстру виборців. Саме цей орган друкуватиме іменні запрошення на голосування, а не дільниці, як це було раніше.

Однак досі невідомо як саме здійснюватимуть тиражування запрошень — на місці чи у Києві. Тож це вже дає підстави для уваги зі сторони громадських спостерігачів.

Також досі невідомо коли на Прикарпатті з’являться веб-камери, які мають встановити на кожну виборчу дільницю. Та чи встигне влада технічно підготувати дільниці для функціонування цих камер. Нагадаємо, окружні виборчі комісії мають розпочати свою роботу не пізніше 26 серпня. А дільничні — 26 вересня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»